Біологічний факультет УжНУ запрошує відвідати зоологічний музей

Опубліковано:

18 травня – Міжнародний день музеїв. Біологічний факультет УжНУ долучається до святкування і запрошує відвідати зоологічний музей, ботанічний сад і біологічний факультет зокрема.

Нагадуємо, що минулого року у приміщенні факультету на стінах були виявлені стародавні написи. Раніше тут була єврейська школа для хлопчиків. Окрім цього, усі охочі матимуть можливість ознайомитися з навчальним процесом, дізнатися чим живе факультет. Для вас будуть відкриті двері цитоемріологічної, мікробіологічної, біотехнологічної, ентомологічної та гідробіологічної лабораторій.

У зоомузеї представлена фауна всіх континентів та океанів світу. Особливої уваги заслуговує колекція хижих птахів та сов (170 екземплярів), яку зібрав на початку ХХ ст. ужгородський орнітолог-натураліст А. Грабар. Вона є однією з найкращих у Центральній Європі.

Чудова прогулянка ботанічним садом допоможе відпочити від міста і метушні, поринути в зелену оазу природи. В ботанічному саді УжНУ є сотні незвичних для Закарпаття рослин: клен цукровий, бамбук курильський, каштан їстівний, верба пані Матсуди, тополя бальзамічнаверба вавилонськасофора японськатисметасеквойя, кипарис болотний. Ростуть тропічні і субтропічні рослини: бананмімозалавревкаліптпапайя та ін.

Чекаємо на вас у ніч із 18 на 19 травня.

Медіацентр УжНУ

Про Захід