Гайд Парк знайшов спільний знаменник − кращий Ужгород

Опубліковано:





В Ужгороді відбулася перша зустріч Hyde Park. Форум під загальною назвою “Ми − європейці” дебютував в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці Ф.Потушняка, яка стала одним з партнерів та учасників зустрічі.
Іншими ініціаторами-співорганізаторами стали транскордонний фонд розвитку Ужгорода − “Європейський вибір”, громадська організація “Наш Рід”, депутатський клуб “Позиція”, інформаційно-аналітична служба “Східноєвропейський діалог IASEED (Прага, Чехія) та рада старійшин міста Ужгорода. Всього на першу зустріч завітало близько 20 осіб: представники громадських організацій, депутати Ужгородської міської ради перших скликань та окремі небайдужі ужгородці. Зокрема, були присутні перший мер Ужгорода, Голова Ради старійшин Еміл Ландовський, депутат Ужгородської міської ради Ростислав Буланов, голова обласної організації “Союз чорнобильців України” Василь Угрин, представник IASEED Юрій Ключевський тощо.
Як відзначили організатори, завдання зустрічі − почути думки, висловленні свідомими громадянами краю та патріотами Ужгорода, відверто спілкуватися, знайти однодумців. На думку Юрія Ключевського: “Маємо шукати один спільний знаменник. І, думаю, такий наш знаменник − кращий Ужгород.” “Ми повинні піднімати конкретні проблеми і вирішувати їх”, − зауважив Еміл Ландовський.
Під час зустрічі зав'язалася жвава дискусія про те, у якому форматі та в який спосіб має працювати новостворений форум, окреслилися теми для подальшого опрацювання та вирішили прийняти звернення-заяву для ЗМІ, в якому запрошують до подальшої співпраці усіх небайдужих краян.

Як відмітив Ростислав Буланов: “Хотілося б, аби ми працювали на творення, конструктив, а не на критику.”

“Про Захід”


Про Захід