Як історики відзначали День Геродота

Опубліковано:

14 травня з 19.00 у нічному клубі “Фантом” гучно відзначали День Геродота. Ініціатором дійства став історичний факультет. Як саме відбувалося святкування та чим розважали студенти присутніх, дізнавалися з перших вуст.

Вечір розпочався традиційно з привітання декана факультету Володимира Фенича, який запропонував усім присутнім заспівати гімн студентів “Ґаудеамус”. Цей день особливий для історичного факультету, а чим саме – відповіли самі студенти. 

Богдана Белей (ІІ курс): “Геродот — це давньогрецький історик, якого звуть батьком історії. Ми хочемо, аби всі знали, хто він, так само, як знають, що батько медицини – Гіппократ”.
 

Одним із організаторів дійства був студент історичного факультету та заступник голови профкому Олександр Варшава. Він висловив удячність усім студентам, які беруть активну участь у житті університету. 

Крім запальних танців, веселих співів та жартів команди КВН “Культурний шар”, студенти не забувають про тих, хто потребує допомоги. З такої нагоди влаштували аукціон, у якому міг узяти участь усяк охочий. Ведучі вечора Василина Маківчук та Віталій Пацан діставали картки із призової скрині та зачитували, яку кількість балів та з якого предмета матимуть змогу підвищити студенти. Стартова вартість — 5 грн. Зібрані кошти будуть спрямовані на благодійність. 
 

Ще однією родзинкою вечора став конкурс серед викладачів, під час якого анонімним голосуванням обирали кандидатів на звання “Геродота 2015 року”. Ним цьогоріч став старший викладач Олександр Сліпецький. 

Завершився вечір привітанням випускників факультету, котрі незабаром покинуть стіни альма-матер. Студенти ІІІ курсу Юрій Офіцинський та Катерина Біровчак подарували пісню про істфак та вручили від усіх великий смачний торт.

Вікторія Копча,  Медіацентру УжНУ

Про Захід