За загибель людей на залізничних коліях начальники станцій відповідатимуть перед Законом

Опубліковано:





 Прокуратурою внесено подання начальнику ВП “Ужгородська дирекція залізничних перевезень” ДТГО “Львівська залізниця” про усунення порушень законодавства, причин та умов, що їм сприяли. Причиною стало почастішання випадків смертельного травмування на залізничних коліях громадян. У зв`язку з цим прокуратура також вимагає притягнення до відповідальності начальників станцій та їх заступників. “Про Заходу” повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області

Як повідомив Закарпатський прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері Юрій Варга: “Закарпатською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері проведено перевірку дотримання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення підпорядкованими підприємствами залізничного транспорту”.
У ході перевірки встановлено, що начальниками станцій Ужгород, Мукачево, Чоп, Королево, Батьово, Виноградово, Хуст, Берегово та їх заступниками упродовж минулого та поточного років не складено жодного протоколу про вчинення адміністративних правопорушень пов'язаних із забезпеченням безпеки руху, схоронністю майна вантажів, життя та здоров'я пасажирів, переходу через залізничні колії у невстановлених місцях, не вживаються заходи, спрямовані на запобігання адміністративним правопорушенням, виявлення й усунення причин та умов, які сприяють їх вчиненню.
Вищевказані порушення відіграють не останню роль у тому, що трапляються випадки смертельних травмувань осіб на залізничних коліях. Так, 19 липня від машиніста пасажирського поїзду № 14 сполученням Ужгород – Київ поступило повідомлення, що на перегоні Чинадієво – Карпати він застосував екстрене гальмування для попередження наїзду на людину. Проте, наїзд уникнути не вдалося, 26-річного закарпатця було смертельно травмовано.
Аналогічні випадки смертельного травмування осіб траплялися і 10 липня на перегоні В.Березний – Дубриничі коли від травм загинула жінка, 13 червня 2014 на перегоні Мукачево – Ключарки ще одного закарпатця смертельно травмовано потягом, 20 лютого при під'їзді до ст.Кольчино – під колесами опинився чоловік, 22 травня на перегоні Свалява – Кольчино травмовано літнього закарпатця.


Про Захід