Виноградівщиною розгулювали авто-аферисти

Опубліковано:

Днями на територію України через пункт пропуску “Халмеу – Дякове” Закарпатської митниці ДФС наш співвітчизник завіз сідельний тягач “Mercedes Actros1835”, 2007 року випуску. До митного контролю та митного оформлення громадянин України подав митну декларацію, інвойс, доручення та реєстраційний документ на транспортний засіб. Як повідомив “Карпатському Об'єктиву” відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області, опрацьовуючи подані документи працівники митниці, виявили неспівпадіння даних.

В митній декларації була зазначена вартість транспортного засобу 6 100 євро, а в інвойсі – 6 440 євро.  Це, зокрема, стало підставою для проведення Закарпатською митницею ДФС перевірки з метою встановлення законності ввезення на митну територію України та автентичності поданих до митного контролю та митного оформлення документів на сідельний тягач марки “Mercedes”. Працівники митниці надіслали лис-запит до Регіональної митниці Клуж.

Вони запросили від суміжної сторони копії документів (експортну декларацію, рахунок, накладну CMR), на підставі яких митними органами Румунії було здійснено випуск з території Європейського Союзу в Україну сідельний тягач. Відповідно до наданих копій документів митних органів Румунії, відправником вантажу є румунська фірма, отримувачем також не та, яка була зазначена в поданих документах українським митникам, а вартість транспортного засобу становить 15 000 євро.

Таким чином, громадянин України подав як підставу для переміщення транспортного засобу через митний кордон документи, що містять неправдиві відомості щодо відправника та/або одержувача, неправдиві відомості для визначення його митної вартості. Ці дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Наразі транспортний засіб вилучено.

Карпатський об'єктив

Про Захід