Активісти звернулися до суддівського корпусу Закарпаття з проханням покарати перечинського суддю

Опубліковано:





Високоповажні судді!

Усвідомлюючи, що побудова правової європейської держави неможлива без довіри громади до суддівської гілки влади, звертаємо вашу увагу на прикрі обставини дорожньо-транспортної пригоди, що сталася 9 липня 2014 року, під час якої загинула людина.

Участь у цьому ДТП приймав голова Перечинського суду Амарович В.П. Того ж дня, в присутності представників громадськості, була проведена наркологічна експертиза, яка встановила наявність алкоголю в крові судді.

Ми не беремося оцінювати вину пана Амаровича у цьому ДТП, однак моральний аспект пригоди унеможливлює його подальшу роботу в якості судді та кидає тінь недовіри на весь суддівський корпус.

Просимо високоповажних суддів переконати свого колегу добровільно скласти повноваження судді (написати заяву на звільнення).

Також повідомляємо, що вже наступного вівторка перед будинком Перечинського райсуду відбудуться збори громади Перечинського району, на яких може бути піднято питання недовіри до Перечинського суду та проголошені вимоги люстрації суддів.

Громадський конвент.


Про Захід