38 «корупційних» справ порушила прокуратура за півроку

Опубліковано:





Боротьба з корупцією була і залишається пріоритетним напрямком роботи органів прокуратури. Кримінально-правовими засобами активізовано цю боротьбу і результати мовою цифр наступні: з початку року правопорушення виявлялись у сферах освіти (8), в сфері охорони здоровя (4), земельних відносин (1), охорони довкілля (3) та бюджетній системі (24). У загальній кількості притягнутих до відповідальності за корупційні злочини три чверті складають посадовці органів контролю. Про це виданню “Про Захід” повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області
Крім цього, активізовано роботу у викритті кримінальних корупційних правопорушень: за 6 місяців поточного року до суду вже направлено 38 (торік лише 15) обвинувальних актів стосовно 42 осіб, та два клопотання про звільнення осіб від кримінальної відповідальності (на теперішній час 41 обвинувальний акт, з яких 18 – про одержання неправомірної вигоди (хабар).

Майже на чверть зросла результативність роботи правоохоронних органів щодо виявлення фактів одержання хабара (з 30 торічних до 57), тоді як по державі цей показник знизився на 13%.
Утричі збільшилась кількість виявлених корупційних правопорушень (48 проти 16 минулорічних) та більш ніж удвічі кількість скерованих до суду з обвинувальним актом кримінальних проваджень (38, тоді як у 2013 було лише 15).
За вчинення адміністративного корупційного правопорушення притягнуто до відповідальності одного посадовця облдержадміністрації та двох службових осіб податкової служби.
Удвічі більша ніж по державі в Закарпатті питома вага відшкодованих збитків, заподіяних такими злочинами – понад 83% (34% по державі).
Робота на цьому напрямку продовжується і прокуратура не зменшуватиме обертів у боротьбі з корупцією.


Про Захід