Закарпатці готові брати в свої руки формування місцевих рад (ФОТО)

Опубліковано:

Об'єднатися, аби разом розбудувати Закарпаття – такі ідеї висловила команда народного депутата України Валерія Пацкана. І саме такі ідеї підтримали закарпатці. Адже коли влада на місцях формуватиметься “знизу”, то і якість цієї влади буде суттєво іншою, аніж зараз.

Сьогодні в Ужгороді відбулася перша зустріч людей, які заявили про своє бажання зробити власний вклад у формування місцевих рад. Серед присутніх – представники різних спеціальностей, приватні підприємці, члени громадських організацій. Переважна більшість учасників – з Ужгорода та Мукачева. Крім того, приїхали мешканці Виноградова, Хуста, Перечина, Берегова, Чопа та районів.

Насправді будь-хто може зайти на інтернет-сайт за адресою http://komanda-zak.com/заповнити анкету і взяти участь у найближчій зустрічі, аби долучитися до різних суспільно-політичних процесів на місцевих рівнях.

“Сьогодні “Команда Валерія Пацкана” – це не просто проект. Це – перший крок до нового Закарпаття. Адже у місцеву владу разом із досвідченими політиками повинні йти й досвідчені юристи, економісти, лікарі, педагоги та інші фахівці. Всі ті, хто найкраще розуміють, як потрібно змінювати систему, адже знають про все зсередини. Наша мета – об'єднати небайдужих людей, які б долучилися до розбудови Закарпаття”, – прокоментував народний депутат України, член фракції партії “Блок Петра Порошенка” Валерій Пацкан.

Ця зустріч, на думку політика, довела, що проект потрібний, адже люди приходять, висловлюють свої думки, вступають в дискусію з приводу актуальних питань, висувають цікаві ідеї та пропозиції, презентують конкретні проекти.

Ужгородець Павло Вереш розповів, що вирішив приєднатися до команди, побачивши біг-борд з відповідним змістом. Під час зустрічі молодий чоловік зазначив, що тривалий час проживав за кордоном, зокрема, в Угорщині та Німеччині. Відповідно – має багато цікавих і новаторських ідей, які можна втілити на території рідного Закарпаття. Одразу ж відбулося обговорення першого ж проекту, реалізація якого передбачає можливість реконструкції та укріплення ґрунтових доріг.

Загалом закарпатцям пропонують долучитися до процесів у різних сферах життєдіяльності області. Зокрема, житлово-комунального господарства, медицини, оподаткування, освіти. Декотрі виявили бажання контролювати владу та займатися волонтерством, а ще кілька – законотворчою діяльністю. Як стверджує нардеп, все це дасть можливість сформувати якісну програму дій для Закарпаття і відкриє можливість формувати владу на місцях знизу, а не навпаки.

Закарпатська обласна організація

Про Захід