Договір про співпрацю з Німецько-українським науковим об’єднанням у ФРН підписали на філфаку

Опубліковано:

Як уже повідомляв Медіацентр УжНУ, на філологічному факультеті читала лекції та брала участь у роботі студентської наукової конференції професор Дарина Блохин. Підсумком спілкування поважної гості з керівництвом університету стало підписання договору між Державним вищим навчальним закладом “Ужгородський національний університет” (Україна) в особі ректора Володимира Смоланки та Німецько-українським науковим об'єднанням у Німеччині (ФРН) в особі його президента Дарини Блохин.

Сторони домовилися розвивати дружні взаємини, надавати одна одній допомогу і сприяння в науковій роботі та інформаційному обміні з метою розвитку наукової співпраці й гуманітарних контактів, удосконалення якості навчально-наукового процесу, а також для налагодження плідного співробітництва у сфері вивчення мови, історії і культури України й Німеччини, їхніх історичних зв'язків. З цією метою на факультеті створять філію Німецько-українського наукового об'єднання.

Договір передбачає спільне виконання наукових проектів, проведення спільних наукових конференцій, круглих столів, наукових академій, симпозіумів, семінарів, систематичний обмін науковою літературою, рецензування і реферування наукових публікацій і авторефератів дисертацій за узгодженими напрямами наукового співробітництва тощо. 

 

 

mediacenter.uzhnu.edu.ua

Про Захід