Хто й для чого огородив території в Ужгороді

Опубліковано:

Земля на набережній позаду готелю; шматок газону на розі Погорєлова-Капушанської; ділянка на Православній набережній – місця, де вже або триває будівництво, або ж невдовзі почнеться.

Нещодавно ми описали точки міського простору, де найближчим часом побачимо цеглу, крани та будівельників. В управлінні держархбудінспекції у Закарпатській області автору пролили світло щодо деяких об'єктів.

Доволі ласий шматок території на початку Слов'янської набережної  –  колись тут розміщувалася автостоянка, нині – будівельний майданчик.

Тут, за інформацією начальника інспекційного відділу ДБІ Юрія Лошака, “здійснюються підготовчі роботи по будівництву багатоквартирного житлового будинку з приміщеннями комерційного призначення”.

Забудовник – ТОВ “Готель “Ужгород”, засновником якого є чеська фірма “ТРІГЕН СП.С.Р.О”.

На куті вул.Погорєлова/Капушанській, інформують у ДБІ, здійснюються підготовчі роботи по будівництву 6-квартирного житлового будинку зі вбудованими приміщеннями комерційного призначення.

Ім'я забудовника – П.Гошовський.

На набережній Православній, 6 – де колись розміщувався одноповерховий приватний будиночок, – скоро постане одноквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями комерційного призначення.

Ім'я забудовника – Г.Удовиченко.

Колишня тераса біля колишньої “Молочарні” на початку вул. Волошина. Тут інспектори ДБІ у Закарпатській області чомусь перевірили не огороджену територію, на яку ми вказали, а сусідню будівлю колишньої “Молочарні”. Водночас інспектори повністю проігнорували факт, що невідомі зрубали ялинки, що росли тут довгі роки.

У березні ми повідомляли, що на вул. Донського 2б – позаду готелю “Ужгород” – активно триває будівництво, хоча у грудні 2014 року інспектори ДБІ нібито заборонили роботи через численні порушення.

Але роботи на об'єкті успішно тривають й досі. Виявилося, що забудовник оскаржив усі висновки інспекторів ДБІ у суді.

“При проведенні позапланової перевірки у грудні 2014 року було встановлено ряд правопорушень, відповідно до яких було складено акт, протоколи та видано припис щодо припинення будівельних робіт та усунення виявлених правопорушень, – поінформував начальник інспекційного відділу ДБІ Юрій Лошак. – На даний час справа щодо законності вжитих санкцій та припинення будівництва за вказаною адресою знаходиться у суді”.

Та найцікавіше, що та ж ДБІ у лютому цього року зареєструвала нову декларацію про початок виконання будівельних робіт на цьому ж об'єкті. Замовник будівництва – Василь Сембер – отримав нові містобудівні умови від управління містобудування та архітектури Ужгородської міської ради, яке очолює Михайло Івегеш.

Щодо будівлі трансформаторної підстанції, яка, в порушення стандартів, розміщена впритул до новобудови, то забудовник, нібито повинен її перенести в інше місце.

Тож в обласному центрі будівельники найближчим часом без роботи не залишаться. А ужгородцям доведеться звикати, що вільного простору в місті стає все менше. Ну і подякувати за це міському голові та усім депутатам міськради, які дозволили продати під будмайданчики ті шматки землі, що ще вчора були територією загального користування.

Ярослав Гулан,

для Про Захід,

фото з архіву автора

Про Захід