Майбутні туризмознавці проїхалися «слідами закарпатських лицарів»

Опубліковано:

Третьокурсники факультету туризму та міжнародних комунікацій Ужгородського університету розробили власний веломаршрут, який назвали “Слідами закарпатських лицарів”. Пролягає він такими пунктами: “пл. Театральна – Ужгородський замок – урочище Дубки – Невицький замок – ресторан Шпайз – пл. Театральна”…

Довідково

У 1817 році сталася грандіозна подія, яка змінила життя людей на планеті Земля: сконструювали перший прототип сучасного велосипеда! Наскільки корисним виявиться цей транспортний засіб, його розробники навряд чи здогадувалися. А позитиви біціґлів важко переоцінити. Науковці кажуть, що їзда на велосипеді спалює калорії, генерує ендорфіни (гормони щастя), знижує ризик інфаркту, зміцнює спину, кістки, підтримує в тонусі м'язи, підвищує витривалість організму, є хорошим засобом проти депресії. Список можна продовжувати й продовжувати.

А якщо катання на велосипеді поєднати з пізнавальним аспектом? Для цього й існує таке явище, як туризм.

Довжина маршруту становить близько 30 км, обійтися туристам він може в якихось 50 гривень! Днями студенти разом із професором Федором Шандором випробували маршрут, у такий спосіб виявляючи його переваги й недоліки.

На площі Театральній студентка Наталія Докучаєва провела учасникам інструктаж з техніки безпеки й повідомила загальні відомості маршруту. В Ужгородському замку студенти ІІІ курсу Юлій Штел, Беата Вийгшев та Сергій Лендєл поринули з учасниками велотуру в історію замку, розповіли про залишки храму св. Юрія на його території, про скульптури Гермеса й Геркулеса, міфічного птаха турула. Також туристи почули легенди, якими овіяний замок.

Медіацентр УжНУ

Про Захід