Ужгородська Федерація Єдиноборств та ГО “Кардинальні зміни” допомогли дітям Закарпатського притулку (ФОТО)

Опубліковано:
Наприкінці минулого тижня  благодійний комітет  Ужгородської Федерації Єдиноборств об'єднав свої зусилля з ГО “Кардинальні зміни” для проведення благодійної акції. Вирішили допомогти дітям із Закарпатського обласного притулку для неповнолітніх. Передставники організацій збирали для дітей речі, засоби гігієни, іграшки тощо.
 
В притулку знаходяться діти від 3 до 17 років. Час перебування  лише 90 днів- до того моменту, коли діти отримають статус “діти-сироти” або ” діти, позбавлені батьківського піклування”. Після того, якщо дитині дуже пощастить, її всиновлять. Буває навіть, що рідні батьки схаменуться та заберуть дитину додому. Якщо  ж ні- тоді лише в інтернат.
 
На час поїздки до притулку там знаходилися 36 дітей. Але діти вони лише за віком…кожен з них прожив стільки, що не кожний дорослий у своєму житті бачив. І чемні, і виховані, і ніби посміхаться…а в очі хоч не заглядай – безодня. Усе разом перемішано в тому погляді: і страх, і біль, і розчарування, і надія. Та не дивлячись на весь той різний жах, що вони пережили, одне спільне в них є – всі вони потребують уваги та любові, відчуття, що хоч комусь на цій планеті ти потрібен.
 
Зустрічала волонтерів вихователь-методист Шелемба Марта Дмитрівна. Вона ж провела по кімнатам, розказала про обстановку в притулку та познайомила з дітьми. “Проблем достатньо. Оскільки притулок фінансується з державного бюджету, то на додаткові кошти, звичайно, розраховувати не доводиться. Все своїми силами робимо скільки можемо. Намагаємося підтримувати лад, але найбільша проблема на цей час- майданчик на подвір'ї та ігрова кімната. Необхідно ремонтувати підлогу та стіни. Ну і , звичайно, одяг та гігієнічні засоби для дітей – то сама гостра проблема. Такі речі ніколи не будуть зайвими”, – розповідала Марта Дмитрівна.
 
Висловлюєму велику подяку всім тим, хто прийняв участь у акції, особлива подяка представнику благодійного комітету Романовій Юлії, яка взяла на себе організацію цього благодійного заходу.
 
Ужгородська Федерація Єдиноборств
Про Захід