В Ужгороді вшанували пам'ять доньки відомого художника

Опубліковано:

27 квітня Валентині Глюк-Александровій міг би виповнитися 61 рік. Але взимку зірка цієї чарівної жінки засяяла вже на Небі.

Родині, численним друзям та знайомим – тепло, квітучість і натхненність цього весняного дня завжди нагадуватиме про щиру життєствердну енергетику, яку випромінювала Валентина Глюк-Александрова.

В ужгородському арт-кафе VOTO відбувся вечір пам'яті, приурочений до дня народження Валентини (Анічки) Глюк-Александрової. Члени родини та крайова інтелігенція згадували іменинницю зі смутком від утрати та з глибокою любов'ю, шаною і вдячністю за повсякчасне добродійство цієї людини.

Валентина Глюк-Александрова 36 років пропрацювала вчителем музики, брала активну участь у культурному житті Закарпаття, сприяючи організації багатьох експозицій і пленерів та збагачуючи творче середовище краю цікавими мистецтвознавчими зарисовками, зокрема, про свого батька – корифея закарпатського малярства Гаврила Глюка. Стараннями доньки в Ужгороді було створено іменний сквер та пам'ятник до 100-річчя митця, засновано фонд ім.Г.Глюка та проведено низку пам'ятних ювілейних експозицій.

Присутнім на вечорі пам'яті представили унікальні світлини і відеозаписи з сімейного архіву та добірку з 15 портретів Валентини Глюк-Александрової, написаних батьком у різні роки.

До слова, Валентина Глюк-Александрова – одна з ідейних натхненників створення кав'ярні-галереї VOTO.

Оглянути виставку можна до 30 квітня.

Управління культури Закарпатської ОДА

 

 

Про Захід