На Закарпатті відпочивали діти з чеської Височини

Опубліковано:





Голова обласної ради Володимир Чубірко зустрічався з керівником дитячо-юнацького табору чеського краю Височина Яном Бурдою. Гості з партнерського краю Височина вивчали умови відпочинку в дитячих таборах на Закарпатті. Керівник делегації та семеро школярів та студентів дітей з Височини тиждень перебували в селі Богдан Рахівського району.

Як розповів Ян Бурда, вони оглянули умови, в яких зможуть відпочити чеські діти – їм все сподобалося, і в першу чергу гостинність закарпатців, і звісно ж чудова природа. “Із новин ми знаємо, що в Україні непроста ситуація. Але будемо закликати наших співвітчизників їхати сюди. Ми тут дуже гарно провели час, і для організації відпочинку дітей – це унікальний край”, – зазначив керівник організації.

Володимир Чубірко вважає, що вже цього літа можливо організувати літні дитячі табори відпочинку для чеських дітей на Закарпатті, і наших дітей у чеській Височині. Минулого року делегація з ужгородської ЗОШ№3, яку оновлювали коштом чеських партнерів мала змогу відвідати Височину. Для них були організовано чудові умови для відпочинку. Цього року, як запевнив керівник облради Володимир Чубірко, таку практику буде продовжено.

Наприкінці зустрічі керівник ради організував для гостей екскурсію будівлею обласної ради, зведеної за часів Першої Чехословацької Республіки.

Прес-служба облради


Про Захід