У Закарпатській обласній філармонії звучатиме “Музика без кордонів”

Опубліковано:





Концерти у Закарпатській обласній філармонії відбуваються постійно. Але захотілося чогось особливого, святкового, ексклюзивного. Так чотири роки тому з'явився фестиваль “МУЗИКА БЕЗ КОРДОНІВ”. І не випадково для проведення цього мистецького свята обрано весну, найкрасивішу для Ужгорода пору – коли цвітуть сакури і все буяє зеленню. Концепція фестивалю передбачає відмову від будь-яких кордонів і обмежень у жанровому, стилістичному, виконавському чи якомусь іншому аспекті.

“Музика без кордонів” – щорічний фестиваль, винятком став минулий рік з огляду на драматичні для країни події. Зазвичай у заході беруть участь насамперед творчі сили нашої філармонії, проте із залученням окремих солістів чи цікавих колективів із різних куточків України та з-за кордону. Зокрема, на нашій сцені вже побували тенор Чжао Юан Сі (Китай), гітарист Ференц БЕРНАТ (Угорщина), органіст Лука Массалья (Італія).

Отже, з 19 по 29 квітня Закарпатська обласна філармонія запрошує всіх на III Міжнародний фестиваль “МУЗИКА БЕЗ КОРДОНІВ”. Відкриття фестивалю відбудеться у неділю 19 квітня о18.00 за участю Оксани СЛАВНОЇ та гурту “ЕКСПРОМТ” (Вінниця).

Оксана Славна – це наша землячка, яка наразі мешкає в іншому місті. Свого часу вона була однією з найяскравіших виконавців Закарпаття, вела тут активну концертну діяльність, та ще й виховувала талановиту як викладач з вокалу в Ужгородському коледжі культури і мистецтв. Однак, Вінниця для Оксани теж не чуже місто: там вона здобувала освіту (музичний факультет вінницького педагогічного університету імені Коцюбинського), там живе її рідня. Тож коли перспективній співачці запропонували стати солісткою оркестру УМВС у Вінницькій області, вона дала згоду.

Оксана Славна – не лише талановита виконавиця, а й успішний композитор. Її пісні звучали навіть на “Дитячому “Євробаченні” та італійському телебаченні. А почала дівчина писати пісні ще під час навчання в університеті. Як автор-виконавець виборола гран-прі у Міжнародному конкурсі естрадної творчості “Перлина Ялти” (2002 р). Лауреат Всеукраїнського фестивалю сучасної музики “Червона Рута” (2003 р), Міжнародного конкурсу Кастрокаро в Італії (2011 р), лауреат премії Кабінету Міністрів України (2006 р). Також є обличчям єдиного в Україні муніципального естрадно-духового оркестру “Він Бенд”.

Зараз Оксана Славна є відомою вінницькою джазовою виконавицею, готує великі сольні програми, співпрацює з різними колективами, гастролює вдома і за кордоном. Однаково вправно і блискуче виконує як відомі світові хіти, так і авторські пісні. Співає у супроводі “живого” коллективу, акапельно та під рояль (сама собі акомпонуючи). Брала участь у національному відборі до Євробачення.

Має різні музичні уподобання, останнім часом особливо захопилася італійською музикою. Не приховує співачка і своїх творчих мрій: концерт з “Він-Бендом” у Національному палаці мистецтв “Україна”, дует з Андреа Бочеллі, участь у конкурсі у Сан-Ремо. Наскільки артистка близька до реалізації своїх планів – дізнаємося на її концерті 19 квітня у Закарпатській обласній філармонії.

 

 

Підготувала Таїсія Грись


Про Захід