Сергій Жадан в Ужгороді презентував книгу про війну та любов

Опубліковано:





Сьогодні, 14-квітня, в Ужгороді відбулася презентація нової книжки віршів та перекладів відомого українського письменника Сергія Жадана “Життя Марії”. До кінця травня аналогічні презентації мають відбутися в 33 містах України, включаючи прифронтові.

“Сьогодні, у нас 11-те місто, в кожному місті пишу новелу, яку потім виходять на сайті “Українська Правда. Життя”. Книга доволі контрастна: є багато віршів про війну, але також багато поезії про любов, пристрасть, відданість. Тобто про речі, які є важливими, і під час мирного життя і під час війни. Всі ці зустрічі з надзвичайно цікавими людьми, не стомлюють, а надихають. Культура має боротися за свою територію, і це особливо важливо зараз. Важливо, аби далі працювали театри, книжкові магазини, філармонії тощо” , − зауважив Сергій Жадан.

У рамках проекту “Війна та культура: діалог ворогів, що проходить за підтримки Міжнародного фонду відбуваються зустрічі та дискусії з шанувальниками української літератури, студентами та представниками місцевих ЗМІ.

Події відбудуться у рамках проекту “Війна та культура: діалог ворогів”, який реалізується за підтримки Міжнародний фонд “Відродження”.

“Про Захід”.


Про Захід