Рятуючи дівчину загинув 23-річний закарпатець

Опубліковано:





 О 15:35 20 липня в оперативно-рятувальну службу Виноградівського району поступило повідомлення від мешканця с. Чепа, що в районі с. Пийтерфолво у річці Тиса потонув його односелець 1981 року народження. Про це “Про Заходу” повідомили в У ДСНС України у Закарпатській області

Як з'ясувалося, того дня компанія людей відпочивала біля річки. 23-річний Іван зі своєю знайомою пішов купатися. Що далі відбувалося поки сказати не може ніхто, але, відпливши десь метрів п'ять від берега, дівчина почала тонути. Так як чоловік був поряд, то заходився її рятувати. У нього це вдалося, але, на жаль, ціною власного життя. Підштовхнувши дівчину до берега, в якусь мить хлопець пішов на дно.

Товариші намагались врятувати його, але марно. Поблизу місця зникнення хлопця знаходився водовир. Це підтвердили і рятувальники водолазно-рятувального відділення м. Хус, котрі проводили пошукові роботи. Тіло чоловіка знаходилося у вирі завглибшки близько шести метрів.

Обставини загибелі людини з'ясовують правоохоронці.

Управління ДСНС України у Закарпатській області вкотре звертає увагу громадян на дотримання правил відпочинку на водних об'єктах! Купайтеся лише в добре знайомих або спеціально відведених місцях. Не переоцінюйте свої сили, не запливайте далеко від берега. Не стрибайте у воду з круч, мостів і інших високих місць. Не варто купатися поодинці біля крутих обривистих і зарослих рослинністю берегів. Не пустуйте на воді, особливо з тими, хто погано плаває. Тривале купання спричиняє переохолодження організму і судоми. Відчувши навіть легку лихоманку, негайно вийдіть на берег. Не входьте у воду відразу після сонячних ванн або розігрітим після рухливих ігор: від різкої зміни температури можна втратити свідомість. Не купайтеся в нетверезому стані. Потрапивши в сильну течію, випливайте під кутом до її напрямку. Якщо ви не вмієте плавати і перебуваєте у воді самі, не заходьте глибше пояса. Не залишайте дітей без нагляду, не дозволяйте їм відпливати далеко від вас і слідкуйте за тим, щоб надувні предмети, на яких плаває ваша дитина, не пропускали повітря. Остерігайтесь річок, які мають сильні течії.


Про Захід