На Закарпатті найбільшу кількість інфекційних отруєнь пов'язують з якістю води

Опубліковано:





 “Від ферми до тарілки – зробити продукти харчування безпечними” під таким гаслом пройшов круглий присвячений Всесвітньому дню здоров'я. Цьогоріч медики акцентують увагу на проблемах безпеки харчування. Адже щороку в світі від вживання небезпечних продуктів помирає близько двох мільйонів осіб, більше половини з них – діти.

Найбільш небезпечними є недостатньо проварені продукти тваринного походження; погано вимиті овочі та фрукти, молюски, що містять морські біотоксини. На Закарпатті ж найбільшу кількість інфекційних отруєнь пов'язують з якістю води.

Санепідеміологічна служба, яка повинна контролювати якість продуктів та води в місцях громадського харчування, зараз працює в дещо послабленому режимі. Фахівці заявляють, мають право проводити перевірку лише у двох випадках: за зверненням громадян чи у випадку харчового отруєння. Говорять Михайло ПОЛЯК, головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні та Світлана ГІБА, головний спеціаліст Головного управління держсанепідслужби в Закарпатській області

Відео – ТУТ


Про Захід