На «Березневих котах» відбувся й літературно-музичний марафон

Опубліковано:





 29 березня, третього дня фестивалю “Березневі коти”, у “Галереї Ілько” відбувся музично-літературний марафон “Слововиця”, на якому власні вірші продекламували десяток молодих поетів та зіграли два цікаві музичні гурти, – пише Медіацентр УжНУ. 

На “Слововиці”, або великому літературно-музичному марафоні, цьогоріч виступили молоді поети й поетеси з Києва, Житомира, Чернівців та Ужгорода. Серед поетів багато хто мав уже й презентації власних збірок на фесті, зокрема Ірина Шувалова, Михайло Жаржайло, Андрій Грецький.

Учасником великого читання став і випускник стоматологічного факультету УжНУ, молодий поет Мирослав Гончарук-Хомин. Юнак уперше виступає на “Березневих котах”, хоч в арсеналі вже має чотири самвидавні книги – “Патетично “Майже все…”” (2012), “Ти – не 1” (2013), “Інше місто” (2013), “Polyethylenovimena” (2014). Один з організаторів Вік Коврей стверджує, що це справжнє поетичне відкриття для нього в Ужгороді.

Професор Сергій Федака зауважує: добре, що цьогоріч організатори розділили читання поезії та виступи музикантів, бо торік фонова музика заглушувала ефект читання поезії. Оцінювати ж почуті твори не наважується, бо вони дуже різні – наявні абстракції, медитації, часом наївність, щирість – тому їх важко порівняти. Приємно дивували пана Сергія вірші студента УжНУ Мирослава Гончарука-Хомина. Професор стверджує, що від них лине цікава енергетика, б'є юначий запал.

Музичну складову вечора забезпечили драйвовий гурт “Johnny Rides” та гурт з більш ліричними піснями “Kassiopea”.

 


Про Захід