Ужгородський пологовий будинок без попередження відключили від електроенергії

Опубліковано:





Зранку Ужгородський перинатальний центр без попередження відключили від електропостачання. Цю інформацію виданню Про Захід підтвердив головний лікар Олег Онопко.

Виявилося, що співробітники “Закарпаттяобленерго” проводили свої планові роботи, а медзаклад про це не попередили, розраховуючи, що запрацює генератор. Однак потужний генератор, здатний забезпечити живленням всю лікарню, поки що не працює. Він зможе діяти лише наступного тижня.

За словами головного лікаря, наразі в пологовому є лише невеличкий діючий генератор, який може дати світло лише в дитячу реанімацію. Олег Онопко сверджує, що в реанімації світла не було лише близько хвилини, поки не запрацював генератор, тож немовлята не постраждали.

Водночас, батьки розказали кореспонденту Про Захід, що насправді електроенергії в реанімації не було 20-30 хвилин. Відповідно, стільки ж часу немовлята в боксах знаходилися без тепла.

На даний момент електроенергія в перинатальному центрі є. В Закарпаттяобленерго випадок пояснили непорозумінням. Мовляв, вони не знали, що великий генератор не працює. Зі слів головного лікаря, він вже встановлений і наразі в пологовому будинку лише чекають дозвільні документи, щоб генератор почав працювати.

Про Захід


Про Захід