Закарпатський хор “Cantus” увійшов до Книги рекордів України

Опубліковано:





21 березня, у день 330-річчя від дня народження видатного німецького композитора Й.С.Баха у Львові відбулася безпрецедентна музична подія – “Бах Маратон”, до якої, разом із майже 600 виконавцями з України та закордону, долучився і провідний закарпатський колектив – академічний камерний хор “Cantus”.

Частинку львівського свята музиканти привезли до Ужгорода. 22 березня на сцені обласної філармонії хор “Cantus” виступив спільно з академічним молодіжним симфонічним оркестром “INSO-Львів” під керівництвом Івана Остаповича. До програми “Мотети. Пасхальна ораторія” ввійшли надскладні акапельні та вокально-інструментальні композиції Й.С.Баха – визнані шедеври світової класики.

Щодо участі у “Бах Маратоні”, художній керівник хору “Cantus” Еміл Сокач поділився: “Анонсована тривалість дійства – 24 години – до решти, досягла 30 годин. Власне, перевищили всілякі сподіванняі і масштаби музичного марафону, і сама його атмосфера. Це було грандіозно!”.

Львівський “Бах Маратон” занесено до реєстру Книги рекордів України як найтриваліший музичний флешмоб . Учасників історичної події – нагороджено дипломами, – повідомляє Управління культури Закарпатської ОДА.


Про Захід