Музична школа ім. Чайковського відсвяткувала 70-річчя великим концертом

Опубліковано:





 Музична школа імені Чайковського – один із найстаріших навчальних закладів Ужгорода який заснували ще у 1945 році. Сьогодні з нагоди 70-річного ювілею тут влаштували великий концерт. Серед випускників, що виступали цього вечора, – і відомий піаніст Анатолій Затін. Нині музикант – директор Інституту вишуканих мистецтв Університету м.Коліма, що у Мексиці. Піаніст гастролює по всьому світу, і на рідному Закарпатті не був вже півтора року.

“Здається, що моє навчання було зовсім недавно… Музична школа – це чудовий старт, який дав змогу потім вступити до училища, закінчити консерваторію, аспірантуру і далі займатися концертною діяльністю”, – розповідає пан Анатолій. Музика для нього – це “система життя”, яку мусиш любити: “Якщо ти цього не любиш, то краще кидати з дитинства. Зі сцени ти не можеш показати того, що в тебе поганий настрій, проблеми в родині, що ти не виспався, не дорепетирував…”.

Музикант каже, що у Мексиці зараз всі переживають за долю нашої України. Але об`єктивної, справжньої картини того, що тут відбувається, ніхто не має.

У перший рік у музичній школі ім. Чайковського навчалося 50 учнів і працювало 7 викладачів. Сьогодні музику тут пізнають понад 600 маленьких ужгородців, і працює 98 викладачів. Заклад продовжує свої традиції, які не змінюються роками. За всю історію школи тут вивчили близько 4500 випускників.

“Хай не всі, хто тут вчився, стали відомими музикантами, той дух, який панує у школі, залишається з ними назавжди. Наша головна мета – естетичне виховання молодого покоління. Я вважаю, що нам це чудово вдається, доказ – величезна кількість випускників, які сьогодні і в залі, і на сцені”, – каже Олена Охрим, директор Ужгородської дитячої музичної школи імені П.І. Чайковського.

У рамках святкування 70-річчя школи відбудеться ще один концерт. 24 квітня у залі обласної філармонії свою музичну майстерність продемонструють теперішні учні школи.

“Про Захід”


Про Захід