Кримінальні провадження та адмінпротоколи: як голосувала Львівщина

Опубліковано:

Львівські правоохоронці, станом на 20.00 21 липня, отримали 73 повідомлння про можливі порушення виборчого процесу. Інформацію було зафіксовано у Журналі єдиного обліку.

Повідомлення надходили з усіх районів Львова, а також Львівської області: Городецький, Сколівський, Старосамбірський, Яворівський, Сокальський, Жовківський, Бродівський, Дрогобицький, Радехівський, Перемишлянський, Миколаївський, Жидачівський – кожне повідомлення ретельно перевірялося.

Так, у Шевчнківському районі обласного центру, а також у Перемишлянському районі на Львівщині члени виборчих комісій підписали незаповнені бланки протоколів.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.158 (надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або фальсифікація виборчих документів, документів референдуму, підсумків голосування або відомостей Державного реєстру виборців) КК України.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Також складено сім матеріалів про адміністративні правопорушення, передбачені ст.212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітація в день проведення референдуму) КУпАП, ст.183 (завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП, ст.178 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді) КУпАП та ст.173 (дрібне хуліганство) КУпАП.

Поліція Львівської області

Про Захід